10/29/2013

Finn banánpalacsinta

Ezt a receptet egy Finnországban élő nagyon kedves barátnőmtől kaptam (ha érdekel, hogy milyen ott az élet magyar szemmel, kattints IDE). Azért nyerte el a tetszésemet, mert cukor/édesítőszer hozzáadása nélkül, akár túlérett banánból is el lehet készíteni. Nem tartalmaz tejet, így laktóz-/ tejcukorallergiával küzdők is fogyaszthatják.

Az eredeti recept ITT található.

Hozzávalók:
  • 4 (kb. 600 g) érett banán
  • 2 tojás
  • 200 ml liszt (szokásos Finnországban, hogy nem használnak mérleget, ezért mindent űrtartalomban adnak meg)
  • csipet só
  • 1/4-1/2 tk gyömbér - opcionális
  • 1/4 -1/2 tk őrölt fahéj
  • Sütéshez margarin
Elkészítés:

Egy villa segítségével nyomkodjuk össze a banánt, hogy pürét nem kapjunk. Keverjük össze a tojásokkal, majd ízesítsük a sóval, fahéjjal és a gyömbérrel.
A palacsintasütőt vajjal kikenjük, és kanál segítségével kis halmocskákat helyezünk el. A halmocskákat a kanál segítségével korongokká ellapítjuk. Ha az egyik oldala már szép barnás színt kap, egy fordítólapát segítségével megfordítjuk, majd azt is barnára sütjük.
 

Tipp: Tálaljuk vaníliafagyival.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése