Nagyon szeretem a leveseket. Ilyenkor ősszel pedig még jobban rákapok a ízükre. Révén, hogy elég elfoglalt vagyok, előnyben részesítem a gyorsan elkészíthető variációkat. A konyhában való pepecselés legtöbbször a hétvégére marad. Ez a recept gyors, költségkímélő, mégis alaposan megtölti a pocakot. Nálunk átment a vizsgán.
A recept Korpádi Péter, Patyi Árpád: Burgonyás ételek című könyvében jelent meg.
A recept Korpádi Péter, Patyi Árpád: Burgonyás ételek című könyvében jelent meg.
Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1200 ml csirkeleves
- 200 ml tejföl
- 2 ek. liszt
- 2 ek. olaj
- 2-3 szál friss tárkony
- tárkonyecet
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés:
Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük a csirkelevessel, beletesszük a kockára vágott burgonyát, majd kevés sóval, borssal fűszerezve megfőzzük.
Amikor a krumpli puhára főtt, tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük. Beleszórjuk a finomra vágott tárkonyt, tárkonyecettel ízesítjük, és felforraljuk.
A levest tányérba szedjük, majd friss tárkonnyal és erős paprikával díszítve adjuk az asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése