A banánkenyér először az 1930-as években vált a hagyományos amerikai receptkönyv szerves részévé, mikor is a sütőpor és a szódabikarbóna használata népszerűvé vált. A recept először a Pillsbury 1933-ban megjelent 'Balanced Recipes' című szakácskönyvében jelent meg. Később, mikor a Chiquita Banana's Recipe Book szakácskönyvben (1950) is megjelent, még nagyobb népszerűségre tett szert.
Hozzávalók:
- 2 cup liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1/2 cup cukor
- 2/3 cup durvára tört dió
- 2/3 cup mini csokilencse
- 1 tk. vanília aroma
- 4 nagy érett banán
- 1/2 cup vaj
- 2 egész tojás
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, diót, csokilencsét és vaníliás cukrot.
Egy másik tálban törjük össze villa segítségével a banánokat, és adjuk a másik tálhoz. Olvasszuk fel a vajat és öntsük ezt is a többi hozzávalóhoz. Üssük bele a tojásokat is. Jó alaposan keverjük össze az egészet, míg homogén formát kapunk.
Töltsük a masszát kivajazott sütőformába (én kalácssütő formát választottam).
165 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk és 45-50 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése