9/22/2013

Kávéhabos palacsintatorta

A palacsinta a legnagyobb adu ász. Minden korosztály rajong érte, szinte bármivel megtölthető és alig lehet elrontani. Ráadásul, ha nem tudunk dönteni, milyen tölteléket is szeretnénk, akár több íz kombinálásával is elkészíthetjük.

Hozzávalók:


A töltelékhez:
  • 2 púpozott ek. 3:1 kávépor
  • 1 ek. crème fraîche (vagy tejföl)
  • 250 g mascarpone sajt
  • 4 ek. porcukor

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a kávéport és a tejfölt. Miután a kávé teljesen feloldódott, adjuk hozzá a mascarpone sajtot és a porcukrot. Addig keverjük, míg egynemű, homogén krémet kapunk. Míg a palacsintákat sütjük, tegyük hűtőszekrénybe. 
Ha elkészültek a palacsintát, hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. 
Vegyünk egy palacsintát, kenjük meg krémmel, majd szórjuk meg nougatinivel. Fedjük le egy palacsintával, majd kenjük rá a krémet, majd nougatini és így tovább. A legfelső réteg befejeztével eldönthetjük, hogy palacsintával vagy krémmel zárjuk. Díszíthetjük nougatinivel, karamelldarabokkal és/vagy porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése