A palacsinta a legnagyobb adu ász. Minden korosztály rajong érte, szinte bármivel megtölthető és alig lehet elrontani. Ráadásul, ha nem tudunk dönteni, milyen tölteléket is szeretnénk, akár több íz kombinálásával is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a kávéport és a tejfölt. Miután a kávé teljesen feloldódott, adjuk hozzá a mascarpone sajtot és a porcukrot. Addig keverjük, míg egynemű, homogén krémet kapunk. Míg a palacsintákat sütjük, tegyük hűtőszekrénybe.
Ha elkészültek a palacsintát, hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Vegyünk egy palacsintát, kenjük meg krémmel, majd szórjuk meg nougatinivel. Fedjük le egy palacsintával, majd kenjük rá a krémet, majd nougatini és így tovább. A legfelső réteg befejeztével eldönthetjük, hogy palacsintával vagy krémmel zárjuk. Díszíthetjük nougatinivel, karamelldarabokkal és/vagy porcukorral.
Hozzávalók:
- 15 palacsinta
- Nougatine Dr. Oetker
A töltelékhez:
- 2 púpozott ek. 3:1 kávépor
- 1 ek. crème fraîche (vagy tejföl)
- 250 g mascarpone sajt
- 4 ek. porcukor
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a kávéport és a tejfölt. Miután a kávé teljesen feloldódott, adjuk hozzá a mascarpone sajtot és a porcukrot. Addig keverjük, míg egynemű, homogén krémet kapunk. Míg a palacsintákat sütjük, tegyük hűtőszekrénybe.
Ha elkészültek a palacsintát, hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Vegyünk egy palacsintát, kenjük meg krémmel, majd szórjuk meg nougatinivel. Fedjük le egy palacsintával, majd kenjük rá a krémet, majd nougatini és így tovább. A legfelső réteg befejeztével eldönthetjük, hogy palacsintával vagy krémmel zárjuk. Díszíthetjük nougatinivel, karamelldarabokkal és/vagy porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése