Úgy tartják, hogy az egészben főtt tojás a családi összetartás jelképe. A
magyar néphagyomány szerint a családtagoknak együtt kellett
elfogyasztaniuk a húsvéti tojásokat, hogy ha bármikor is úgy hozná a sors, hogy eltévednének az
életben, jusson mindig eszükbe, kivel is fogyasztották el a húsvéti
ételeket, és így mindig hazataláljanak.
De akkor a nyúl és a tojás mégis hogyan? A magyarázat nem egészen bizonyított, de.... némelyek úgy vélik, hogy a húsvét eredetileg a termékenység ünnepe, mely összefonódott a bő termésért és a háziállatok jó szaporulatáért való fohásszal. Na már most... a nyúl ugye szapora állat, a tojás magában hordozza az életet. Ezt a kettőt összekapcsolva kapjuk a húsvéti nyúl és tojás kombinációját.
De akkor a nyúl és a tojás mégis hogyan? A magyarázat nem egészen bizonyított, de.... némelyek úgy vélik, hogy a húsvét eredetileg a termékenység ünnepe, mely összefonódott a bő termésért és a háziállatok jó szaporulatáért való fohásszal. Na már most... a nyúl ugye szapora állat, a tojás magában hordozza az életet. Ezt a kettőt összekapcsolva kapjuk a húsvéti nyúl és tojás kombinációját.
Hozzávalók: (1 főre)
- 3 db tojás
- Só
- Bors
- Liszt
- Panírmorzsa
- Saláta mix ízlés szerint
- Bacon
Elkészítés:
A tojást a szokásos módon keményre főzzük. Előkészítjük a hozzávalókat a bécsi bundázáshoz (liszt, felvert sózott és borsozott tojás, panírmorzsa).
Először forgassuk meg a tojásokat lisztben, majd a felvert tojásban, s végül a panírmorzsában (helyettesíthető apróra tört cornflakes-szel is).
Hevítsük fel az olajat, majd néhány perc alatt süssük a tojásokat szép aranybarnára.
Egy serpenyőben pirítsuk az apróra vágott bacont ropogósra, majd szedjük papírtörlőre és itassuk fel az összes olajat/zsírt róla.
A saláta mixünket (én cikóriát, fejes salátát, reszelt sárgarépát és reszelt fehér káposztát használtam) keverjük össze a ropogós bacon darabokat. Az aranybarnára sült tojásokat ízlés szerint feldaraboljuk (negyedeljük vagy felezzük) és ráhalmozzuk a salátára.
Ajánlhatunk hozzá majonézt, cocktail szószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése