Szeretem ezt a receptet, mert egyszerű, kevés bajlódással jár, mégis nagyon finom vacsorát eredményez. Ennek az ételnek az elkészítése során jöttem rá arra a turpisságra, hogy vajon hogy is működik az alufólia fényes és matt oldala (további információért katt ide: http://naeztsusdki.blogspot.hu/p/alapismeretek.html). Már ezért és a fantasztikus ízvilágért is megérte asztalra tenni a végeredményt.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 250 g bacon
- só, bors, őrölt piros paprika
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 100 g champignon gomba
- alufólia
- 2 db édesburgonya
- tejszín
- vaj
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A fűszereket az olajjal és az áttört fokhagymával összekeverjük. A csirkemellből igyekezzünk szeleteket vágni, majd forgassuk a 'pácba'. Hagyjuk kb. egy órát állni (ha nagyon sietünk, fél óra is megteszi).
Fogjunk egy alufólia darabot, a matt (!) felére tegyünk egy réteg bacont, erre helyezzünk a befűszerezett csirkeszeletet. Halmozzunk rá vékony vöröshagyma, majd champignon szeleteket.
Ezt követően csomagoljuk be az alufóliába, és a csomagot helyezzük tűzálló tálba. A többi szelettel is ilyen módon járunk el.
180 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, adunk hozzá tejszínt, vajat és burgonyatörővel pürésítjük. Őrölt szerecsendióval és igény szerint sóval és borssal ízesítjük. Az elkészült húst körítjük vele.
Tipp: Az alufólia-csomagokat nyugodtan rátehetjük a kerti grillre is, így egy finom füstös ízvilággal gazdagodik a végeredmény.
180 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, adunk hozzá tejszínt, vajat és burgonyatörővel pürésítjük. Őrölt szerecsendióval és igény szerint sóval és borssal ízesítjük. Az elkészült húst körítjük vele.
Tipp: Az alufólia-csomagokat nyugodtan rátehetjük a kerti grillre is, így egy finom füstös ízvilággal gazdagodik a végeredmény.
Köszönöm a receptet 😊ma megcsináltam isteni finom😊
VálaszTörlés