Hétvége beköszöntével mindig több idő adódik hosszabb ideig tartó sütögetésre a konyhában és persze bőséges, nyugodtan elfogyasztott közös reggelikre is. Ilyenkor szívesen megadjuk a módját az együtt töltött pillanatoknak, a hétköznapi rohanásban és a reggeli müzli feletti kapkodásban ez szinte már lehetetlen. Így ha együtt a család szívesen készítek valami nyalánkságot, amit aztán ha marad belőle, másnap tízóraira is becsomagolhatom. Dupla élvezet.
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt
- 100-150 ml langyos tej
- 25 g vaj
- 1 tojás (szoba hőmérsékletű)
- Kevés cukor
- Só
- 1 cs. száraz élesztő
Hozzávalók a feltéthez/töltelékhez:
- Pizzakrém
- Pizza fűszerkeverék vagy oregano
- 150 g sonka
- 1/2 konzerv kukorica
- Reszelt sajt
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. 40-50 Celsius fokra előmelegített sütőben, (kelesztő)tálban, alul-felül sütési módon, konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük. (Természetesen aki a jól bevált régi trükkjére esküszik, kelessze aszerint).
Lisztezett deszkán nyújtsuk 1,5-1 cm vastagságúra. Kenjük meg a pizzakrémmel, szórjuk meg a fűszerekkel, terítsük el rajta az apróra kockázott sonkát, majd a kukoricát, szórjuk meg reszelt sajttal.
Tekerjük fel a tésztát, majd szeleteljük fel.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ügyelve arra, hogy sütés közben még nőni fog kicsit. Tartsunk tehát kis helyet 1-1 csiga közt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Lisztezett deszkán nyújtsuk 1,5-1 cm vastagságúra. Kenjük meg a pizzakrémmel, szórjuk meg a fűszerekkel, terítsük el rajta az apróra kockázott sonkát, majd a kukoricát, szórjuk meg reszelt sajttal.
Tekerjük fel a tésztát, majd szeleteljük fel.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ügyelve arra, hogy sütés közben még nőni fog kicsit. Tartsunk tehát kis helyet 1-1 csiga közt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése