A Kifőztük magazin januári számában bukkantam rá erre a levesre. Sajnos a megvalósítás sokáig váratott magára, valahogy mindig közbejött valami. Na de most!!
Hozzávalók:
- 1 doboz kukoricakonzerv (340 g)
- 3 dl alaplé
- 2 dl tejszín
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 tojássárgája
- só
- őrölt bors
- 1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- a tálaláshoz:
- pirított zsemlekocka
Elkészítés:
A kukoricát - ha szükséges - az alaplében puhára főzzük,
majd turmixoljuk. A tejszínt a tojássárgájával és a liszttel simára keverjük, majd a
kukoricás léhez öntjük. Felforrósítjuk, aztán a levest átszűrjük. Enyhén borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, hozzáadjuk a
kakukkfüvet, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a zúzott fokhagymát.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése