Költözéskor az ember olyan dolgokra bukkan a hűtőben és a spájzban, amire nem is gondolna. Hát én kacsára bukkantam. Az eredeti ötlet az volt hogy Nóri mézes-gyömbéres kacsáját készítem el, de főzés közben történt valami, ami az eredeti receptből valami egészen mást csinált. Nem panaszkodom, a végeredmény nagyon finom, csak nem nagyon hasonlít az eredeti receptre. :) Ezúton is bocsi, Nóri. Legközelebb igyekszem moderálni magam, és ténylegesen a Te recepted elkészíteni.
Hozzávalók:
- 2 db kacsamell
- 1 fél cukkini
- 1 fél kígyóuborka
- 1 Kalifornia paprika
- 1 piros paradicsompaprika
- 1 közepes méretű hagyma
- 5-6 közepes méretű champignon gomba
- só, bors, őrölt gyömbér, curry
- 1-2 gerezd fokhagyma
- szójaszósz
- mogyoró olaj
- mazsola
- 2 ek. kókuszreszelék
- méz
Elkészítés:
A kacsamellet sóba, borsba, átnyomott fokhagymába, őrölt gyömbérbe és curryporba pácoljuk, majd egy órára lefedve a hűtőbe tesszük pihenni.
Egy óra elteltével a kacsát kivesszük a hőtőből, a wokban mogyoróolajat hevítünk és a kacsa bőrös felénél elkezdjük pirítani a húst ezen az oldalán 10 percig, bőr nélküli oldalán 3 percig. Ha ezzel elkészültünk, fogjuk a kacsát, felszeleteljük és 180 fokra előmelegített kevés szója szósszal nyakon öntve sütőbe toljuk egy kb. 5-10 percre. Eközben a zöldségeket felaprítjuk, és fajtánként FÉLIG megpirítjuk őket. Erre azért van szükség, mivel a zöldségek elkészítési ideje különböző és ezáltal megőrizzük frissességüket és ropogósságukat. Vigyázzunk, hogy nehogy rongáljuk az állagukat!
Ha minden zöldség kellő módon megpirult, hozzáadjuk a sütőből kivett forró kacsát, és hozzáadjuk.
Vizet forralunk és megfőzzük a tésztát. A kacsához hozzáadjuk a mazsolát és a kókuszreszeléket, ha szükséges, utána fűszerezünk, s végül hozzáadjuk a tésztát. Még tűzforrón rákchipssel (krupukkkal) tálaljuk.
ooo ezt ki fogom próbálni :))) nagyon gusztin néz ki :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy megtetszett a recept. Próbáld ki, és majd meséld el, hogy ízlett. jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlés