Végre elérkezett az az idő, amikor a hőmérséklet eléri a kellemes 20 fokot, és a napsütésben sütkérezve a teraszon étkezhetünk. Ilyenkor nincs is jobb egy jó kis gourmettezésnél, azaz asztali grillezésnél. A hollandok hatalmas szerelmesei, nem csak szabadtéren, de rossz idő esetén odabent is. Legtöbbször a karácsonyi étkezés fénypontja, ezúttal inkább a pompás idő megkoronázása.
Hozzávalók:
- 250 g champignon gomba
- 1 db cukkini
- 1 db piros paprika
- 250 g csirkemell
- só, bors, currypor,
- 1 tk. szójaszósz
- 1 kk. olaj
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, majd a sóból, borsból, curryporból, szójaszószból és olajból marinádot készítünk. Ebbe beleforgatjuk a husikat, majd egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ezen idő alatt felszeleteljük a gombát, cukkinit és a paprikát. Ez azért fontos, hogy a grillen könnyebben és gyorsabban megsüljenek.
Kész is volnánk. Az egyedüli dolgunk már csak annyi, hogy megterítsük az asztalt és üzembe helyezzük az asztali grillt az asztal közepén, hogy mindenki sütögethesse a magáét. A forró grillre felhelyezünk egy adagot mindenből, majd kis grillfakanalak segítségével készre grillezzük a hozzávalókat.
Nagyszerű családi program, interaktív étkezés és majdnem teljesen zsiradékmentes étkezés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése