A tojás főzése nem is olyan egyszerű feladat, mint elsőre gondolnánk. Ahhoz, hogy a megfelelő állagú és keménységű tojást kapjuk, be kell tartanunk a főzési időt.
Lágy tojás: 3 perc
Főtt tojás, melynek a sárgája még lágyan folyós: 5 perc
Teljesen keményre főtt tojás: 6-7 perc
Vigyázat! Ha még tovább főzzük, a tojássárgája csúnya, zöldes színt kap!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- tojás
- só, bors
- spárga
- kenyérszelet (én ciabattát választottam)
Elkészítés:
A spárgát megpároljuk. A tojást 4-5 percig főzzük. A kenyérszeletet megpirítjuk.
A megfőtt tojás kalapját levágjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
Én nagyon szeretem belemártogatni a spárgát és a pirított kenyeret. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése