5/19/2014

Mézes-sörös csirkenyársak

Eldöntöttem, hogy akkor is grillezni fogunk, ha rossz az idő. Végre elállt az eső, és a vihar sem tombol már.
Igazi husis finomsággal készültem, ami a férfivendégeket megörvendezteti. Sör és hús egy ételben.... csakis siker lehet. 

Hozzávalók:
  • 600 g csirkemell filé
  • 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1/3 cup méz
  • 1/2 cup sör
  • 1 tk. chili
  • 1/2 tk. mustár (lehetőség szerint dijoni)
  • 1/4 cup szójaszósz
  • kevés bors
  • 1 ek. olaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma

Elkészítés:

Az áttört fokhagymát összekeverjük a mézzel, sörrel, chilivel, mustárral, szójaszósszal, borssal és olajjal. A csirkemell filét felkockázzuk, és a pácba dobjuk. Legalább 1 éjszakán át hagyjuk érlelődni, majd nyársra húzzuk. A páclevet megőrizzük! 
Egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát. A páclevet egy serpenyőbe öntjük, majd addig főzzük, míg elkezd besűrűsödni.
A csirkenyársakat ecset segítségével megkenjük a besűrített szósszal. Rátesszük a grillre, majd pár percenként megfordítjuk. Minden fordításkor megkenjük a szósszal.  Kb. 10 perc alatt el is készül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése