Eldöntöttem, hogy akkor is grillezni fogunk, ha rossz az idő. Végre elállt az eső, és a vihar sem tombol már.
Hozzávalók:
- 600 g csirkemell filé
- 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
- 1/3 cup méz
- 1/2 cup sör
- 1 tk. chili
- 1/2 tk. mustár (lehetőség szerint dijoni)
- 1/4 cup szójaszósz
- kevés bors
- 1 ek. olaj
- 1 közepes méretű vöröshagyma
Elkészítés:
Az áttört fokhagymát összekeverjük a mézzel, sörrel, chilivel, mustárral, szójaszósszal, borssal és olajjal. A csirkemell filét felkockázzuk, és a pácba dobjuk. Legalább 1 éjszakán át hagyjuk érlelődni, majd nyársra húzzuk. A páclevet megőrizzük!
Egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a feldarabolt hagymát. A páclevet egy serpenyőbe öntjük, majd addig főzzük, míg elkezd besűrűsödni.
A csirkenyársakat ecset segítségével megkenjük a besűrített szósszal. Rátesszük a grillre, majd pár percenként megfordítjuk. Minden fordításkor megkenjük a szósszal. Kb. 10 perc alatt el is készül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése