Odakint tombol a vihar, kerítések és fák dőlnek ki. Folyók és tavak áradnak, s az áram is ingadozik. Enni azonban kell, ám nincs az az erő, amely a boltba tudna kényszeríteni. Otthon található hozzávalókból dolgozunk. A elsődleges cél a pocak megtöltése.
A recept a Dr. Oetker könyvsorozat Kenyérsütés 2. című könyvéből származik.
Hozzávalók:
- 350 ml író
- 50 ml étolaj
- 1/2 csapott teáskanál só
- 100 g zabpehely
- 200 g búzaliszt
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 cs. szárított élesztő
- 1 csapott teáskanál cukor
Elkészítés:
A tésztához először az írót, étolajat, sót és zabpelyhet töltjük a kenyérsütő gép sütőformájába. Ezután hozzáadjuk a kétféle búzalisztet, szárított élesztőt és cukrot.
A készülék fedelét lezárjuk, majd programot választunk, és a kenyeret a használati utasítás szerint megsütjük.
A sütés befejezése után a zabpelyhes búzakenyeret sütőpapírral letakart tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ötlet: A zabpelyhes kenyér nagyon finom sárgarépás, füstölt sajtos szendvics krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése