5/06/2014

Fokhagymás burgonyaleves

Olykor egy tál forró leves a legjobb eszköz arra, hogy megkoronázzon egy amúgy is tökéletesen induló, napsütéses napot. Tavasz van. A madarak csicsergéssel ébresztenek bennünk minden reggel, a napsütés finoman cirógatja az arcunkat, s úgy érezzük lelkünk újjászületik. Csodás ez a hét!

Hozzávalók:
  • 4-5 szelet bacon
  • 2 egész répa feldarabolva
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 db újhagyma feldarabolva
  • 1 ek. petrezselyemzöld apróra vágva
  • 4 egész burgonya felkockázva
  • 3 1/2 cup csirkealaplé
  • 1 cup tej
  • 1 cup instant burgonyapüré por (vagy bármely más sűrítőszer)

Elkészítés:

A bacont megfőzzük és feldaraboljuk. A répát és újhagymát feldaraboljuk. A burgonyát felkockázzuk.
Csirkealaplében feltesszük főni a répát, újhagymát, burgonyát és áttört fokhagymát. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a főtt és felaprózott bacont.
Mikor megfőtt a zöldség, hozzáadjuk a tejet és a burgonyapüréport. Csomómentesre keverjük és még egyszer utoljára átforraljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése