4/15/2014

Olajban sült lencse falatkák

Bevallom nem vagyok nagy lencserajongó, de néha mégis rám tör a 'lencse láz'. Abban biztos voltam, hogy nem lesz lencsefőzelék, mert mindenki azt készít, és lassan a fülemen jön ki. Hosszas gondolkodás után falatkákra esett a választásom.

Hozzávalók: 
  • 2 csésze lencse (egy teljes éjszakára beáztatva)
  • 1 közepes méretű hagyma apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. friss reszelt gyömbér
  • 1/2 ek. csicseriborsó liszt
  • chili por (ízlés szerint elhagyható)
  • só, bors
  • petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés:

Szűrjük le a lencsét, majd turmixoljuk darabkás péppé.  Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és adjunk annyi csicseriborsó lisztet, amennyi formálhatóvá teszi. (Ha nem kapunk csicseriborsó lisztet, daráljuk finom porrá a száraz csicseriborsót.) Nagyobb dió méretű golyókat formálunk belőle, majd tenyerünkkel kissé ellapítjuk.
180 fokos forró olajban aranybarnára sütjük. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben a hozzávalók meg is főjenek. Forrón tálaljuk.

Tipp: Ha nem bízunk benne, hogy nem marad nyers, akkor előfőzhetjük és úgy adjuk hozzá a többi hozzávalót.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése