Bevallom nem vagyok nagy lencserajongó, de néha mégis rám tör a 'lencse láz'. Abban biztos voltam, hogy nem lesz lencsefőzelék, mert mindenki azt készít, és lassan a fülemen jön ki. Hosszas gondolkodás után falatkákra esett a választásom.
Hozzávalók:
- 2 csésze lencse (egy teljes éjszakára beáztatva)
- 1 közepes méretű hagyma apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. friss reszelt gyömbér
- 1/2 ek. csicseriborsó liszt
- chili por (ízlés szerint elhagyható)
- só, bors
- petrezselyemzöld apróra vágva
Elkészítés:
Szűrjük le a lencsét, majd turmixoljuk darabkás péppé. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és adjunk annyi csicseriborsó lisztet, amennyi formálhatóvá teszi. (Ha nem kapunk csicseriborsó lisztet, daráljuk finom porrá a száraz csicseriborsót.) Nagyobb dió méretű golyókat formálunk belőle, majd tenyerünkkel kissé ellapítjuk.
180 fokos forró olajban aranybarnára sütjük. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben a hozzávalók meg is főjenek. Forrón tálaljuk.
Tipp: Ha nem bízunk benne, hogy nem marad nyers, akkor előfőzhetjük és úgy adjuk hozzá a többi hozzávalót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése