A mokkapalat egy finn brownie szerűség. Kiváló kiegészítője a baráti és/vagy családi kávédélutánoknak. Roppant egyszerű elkészíteni, egy kezdő háziasszony is könnyedén megbirkózik vele. Mint a legtöbb finn étel receptjét, ezt is a Life in Suomi - Életem Finnországban fantasztikus bloggerinájától kaptam. Ha kíváncsi vagy, hogy zajlanak a finn hétköznapok, miket esznek/isznak Finnországban és hogy milyen szokásaik vannak, látogasd meg a blogját. Megéri!
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 205 ml cukor
- 200 g margarin
- 500 ml liszt
- 200 ml tej
- 50 ml kakaó
- 1 kk. sütőpor
- 1 kk. vaníliás cukor
Hozzávalók a mázhoz:
- 75 g margarin
- 0,75 dl erős kávé
- 4 dl (240 g) porcukor
- fél dl kakaó
- 2 kk. vaníliás cukor
A tészta elkészítése:
Egy tálban az összes hozzávalót összekeverjük, majd egy kisebb tepsibe öntjük. A sütőt 200 Celsius fokra melegítjük elő, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből és amíg hűl, elkészítjük a mázat a tetejére.
A máz elkészítése:
Értelemszerűen
ezen hozzávalókat is összekeverjük, majd tortakenő késsel egyenletesen
eloszlatjuk a süti tetején. Nem kell megijedni, ha kicsit folyik, ha betesszük a hűtőszekrénybe, meg fog szilárdulni.
Ha szeretünk sütit díszíteni, szórjuk meg színes drazséval, gyöngyökkel, kókuszreszelékkel, csokireszelékkel, vagy amivel csak szeretnénk. Én a színes drazsé mellett döntöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése