A sertésoldalas Észak-Amerikában és Ázsiában népszerű, és hazánkban is egyre kedveltebb étel. Praktikus étel, ha nagyobb vendégseregre számítunk, hiszen a munka javát már napokkal/egy nappal korábban előre letudhatjuk, s ha a husi a grillre kerül, semmi más dolgunk nincs, mint ott hagyni. A siker mindig garantált. Teljesen mindegy, milyen sokat vásárolunk belőle, valahogy sosem elég.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2000 g sertésoldalas (egy nagyobb egész oldalas)
- 160 g ketchup
- 140 g paradicsompüré
- 80 g whiskey
- 50 g almaecet
- 30 g étkezési ecet
- 20 g Worchestershire szósz
- 15 g melasz
- 5 g só
- 2 g őrölt fekete bors
- 1 g Cayenne bors
Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd egy éles kés segítségével a videón látható módon eltávolítjuk a hártyát*.
A hozzávalókból a sör kivételével elkészítjük a pácot, majd beleforgatjuk az oldalast. Legalább 1 teljes napot hagyjuk pácolódni.
A grillt bekapcsoljuk, majd a egy alumínium tálba sört öntünk és a képen látható módon a grill egyik oldalára helyezzük. A BBQ másik oldalára felsorakoztatjuk az oldalast (én darabokra vágtam), majd 4 órán át hagyjuk grilleződni. Akkor jó, ha a hús szinte leomlik a csontról. Vigyázzunk a hőfokra, legyen alacsonyabb, nehogy odaégessük. Ha elfogyna/elpárologna a sör, töltsük újra.
* Ez a videó egyszerűen, jól érthető módon mutatja be, hogyan kell eltávolítani az oldalas hártyáját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése