Már régóta áhítóztam csirkemájra, s mikor megláttam a GoodFood magazin legújabb számában a csirkemájas receptet. Aprócska változtatásokat eszközöltem rajta, de a végeredmény így is igazán mutatós és roppant finom lett. Tökéletes ebéd.
Hozzávalók:
- 200 g csirkemáj
- néhány karika mangalica kolbász
- 1/2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. zsír
- kevés konyak
- 1/3 cup tejszín
- 2 szelet kenyér
- petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítés:
Forró serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, s üvegesre pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a kolbász karikákat. Megpirítjuk. A megtisztított csirkemájat hozzáadva készre pirítjuk. Ha a csirkemáj elkezd fehéredni, felöntjük a konyakkal és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, ráhalmozzuk a ragut és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése