Eredetileg frankfurti levest szerettem volna készíteni, aztán a nagy keverés-kavarás közben arra eszméltem, hogy teljesen eltértem a recepttől és valami egészen más rotyog a fazékban. Az illata fantasztikus volt és mikor megkóstoltam... hmm. Kiváló csemegének bizonyult egy borongós őszi napra.
Hozzávalók:
- 1/2 fej kelkáposzta
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 burgonya
- só, bors, őrölt pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
- 2 szál virsli
- 1 kis pohár tejföl
- liszt
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegedésig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, óvatosan, nem odaégetve tovább kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről és meghintjük őrölt pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a friss, felszeletelt kelkáposztát. Annyi vízzel öntjük fel, ami teljesen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük. Addig főzzük, míg minden hozzávaló megfő. Ekkor lisztből és tejfölből habarást készítünk, hozzáteszünk a főzőléből, hogy ne csomósodjon be, majd behabarjuk. Még egyszer átforraljuk és forrón tálaljuk.
Tipp: másnap fogyasztva még finomabb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése