9/24/2013

Kelkáposzta leves

Eredetileg frankfurti levest szerettem volna készíteni, aztán a nagy keverés-kavarás közben arra eszméltem, hogy teljesen eltértem a recepttől és valami egészen más rotyog a fazékban. Az illata fantasztikus volt és mikor megkóstoltam... hmm. Kiváló csemegének bizonyult egy borongós őszi napra.

Hozzávalók:
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 burgonya
  • só, bors, őrölt pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
  • 2 szál virsli
  • 1 kis pohár tejföl
  • liszt
  • olaj
  
Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegedésig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, óvatosan, nem odaégetve tovább kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről és meghintjük őrölt pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a friss, felszeletelt kelkáposztát. Annyi vízzel öntjük fel, ami teljesen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük. Addig főzzük, míg minden hozzávaló megfő. Ekkor lisztből és tejfölből habarást készítünk, hozzáteszünk a főzőléből, hogy ne csomósodjon be, majd behabarjuk. Még egyszer átforraljuk és forrón tálaljuk. 

Tipp: másnap fogyasztva még finomabb



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése