Tócsi, tócsni, lapsánka, lapcsánka, lepcsánka, cicege, macok, recsege, görhöny, beré, bolesznyik, bramborák, krumpli baba, mackó, matutka, krumpliprósza, hremzli, palanéca, borzaska.....
Ugye milyen érdekes? Mindenki ismeri és szereti, mindenki süti és mégis mindenki máshogy hívja, máshogy készíti.
Én így...
Hozzávalók:
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, borsot, tejfölt és a tojásokat, majd annyi lisztet, ami elég ahhoz, hogy laza galuskatészta állagot kapjunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A masszából evőkanál segítségével apró lepénykéket szaggatunk a forró olajba, majd a kanállal ellapítjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, ahol hagyjuk lecsepegni róla az olajat.
A kis pohár tejfölt összekeverjük 2 gerezd áttört fokhagymával. Ezt kínáljuk a lepénykék mellé mártogatósnak.
Frissen, még melegen tálaljuk.
Ugye milyen érdekes? Mindenki ismeri és szereti, mindenki süti és mégis mindenki máshogy hívja, máshogy készíti.
Én így...
Hozzávalók:
- 6 db közepes burgonya
- 2 db tojás
- 4 ek. tejföl
- 2-3 ek liszt
- só, bors
- olaj a kisütéshez
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, borsot, tejfölt és a tojásokat, majd annyi lisztet, ami elég ahhoz, hogy laza galuskatészta állagot kapjunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A masszából evőkanál segítségével apró lepénykéket szaggatunk a forró olajba, majd a kanállal ellapítjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, ahol hagyjuk lecsepegni róla az olajat.
A kis pohár tejfölt összekeverjük 2 gerezd áttört fokhagymával. Ezt kínáljuk a lepénykék mellé mártogatósnak.
Frissen, még melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése