A corn dog (= virsli bundában nyársra tűzve) egy népszerű amerikai étel, melyekkel leggyakrabban az élményparkokban és utcai árusok kínálataként találkozunk. Eredete rendkívül kérdéses, az azonban valószínűsíthető, hogy az 1920-as években 'találták fel' és az 1940-es éveken terjedt el, lett népszerű. Ha nem is egészen biztos, a honnan és melyik évből származik, a texasiakat és illinois-iakat mindenesetre örökre megnyerte magának.
Hozzávalók 16 db-hoz:
- 1/4 cup olaj
- 1 cup liszt
- 1/4 tk. só
- 1/8 tk. bors
- 1/4 cup sütőpor
- 1 cup kukoricaliszt
- 1 cup tej
- 1 tojás
- 16 db virsli
Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olajat 180 Celsius fokra egy serpenyőben (vagy olajsütőben). Én az olajsütőt jobban szeretem, mert a hőfok könnyebben kontrollálható. Ha serpenyö mellett döntünk, érdemes egy olajhőmérőt beszereznünk hozzá.
Egy keverőtálban a virsli kivételével minden hozzávalót összekeverünk. Jó sűrű masszát kell kapnunk. Ezt a masszát egy magas pohárba töltjük, így lesz a legkönnyebb a virslit mártogatni.
Szúrjunk fel minden egyes virslit egy-egy fanyársra. Egy konyhai papírtörlővel szárítsuk meg a virslit, így jobban fog tapadni a massza.
Mártsuk a virsli nyársakat a masszába, majd a felesleges anyagot rázogassuk le róla. Igyekezzünk, ne túl sok anyagot hagyni a virsliket, ellenkező esetben félő, hogy fel fogja szívni az olajat.
Süssük a nyársakat forró olajban addig, míg aranybarna lesz a bundájuk. Csepegtessük le konyhai papírtörlőn és még forrón fogyasszuk. Fogyaszthatjuk simán, de ajánlhatunk ketchupot, majonézt vagy mustárt is hozzá.
Ezt a receptet az alábbi youtube oldalon találtam. Az angol nyelvű leírást és a recept elkészítéséhez szükséges lépéseket itt találhatjátok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése