A baráti és családi
összejövetelek, különösen a nyári szabadtéri étkezések vagy grillezések
alkalmával gyakran az asztalra kerül a megunhatatlan tésztasaláta. Nagyon kedvelt fogás, melynek legnagyobb előnye, hogy gyorsan és változatosan elkészíthető. Mivel ezúttal a vendégeink közt vegetáriánus is volt, egy húsmentes verzió mellett döntöttem, mely aztán elnyerte a húsevők tetszését is.
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- 1 üveg szárított paradicsom (285 g, Baresa, LIDL-ben vásároltam)
- 250 g krémes fetasajt
- 5-6 szem koktélparadicsom
- 2 maréknyi friss ruccola saláta
Elkészítés:
A penne tésztát a csomagon előírtak szerint kifőzzük és hagyjuk kihűlni. A kifőzővízhez adjunk kevés olívaolajat, így nem fog összeragadni a kifőzött és leszűrt tésztánk.
A fetasajtot kicsi kockákra vágjuk, a szárított paradicsomot igyekezzünk a fetasajtkockák méretének megfelelően felvagdosni. Ne öntsük le az összes olajat a paradicsomról, egy nagyon keveset adjunk a tésztasalátához, így 'szaftosabb' lesz.
A koktélparadicsomokat felnegyedeljük, hozzáadjuk a salátához, majd hozzákeverjük a ruccola salátát is. A salátát én nem aprítottam össze, nekem így jobban ízlik.
Alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése