Már tavaly nyáron és készítettem ajváros ételt, ám akkor csak szószként tálaltam a cevapcici mellé. Azóta teljesen el is feledkeztem róla, ám ma villámcsapásként ért a 'de ennék egy kis ajvárt' érzés.
Tombol a hőség, még a legyek is az árnyékot keresik. Mit lehet azonban tenni? A hőség ellenére is megéhezünk, és nem feltétlenül szeretne mindenki gyorséttermi vagy rendelt koszton élni. Íme itt egy ötlet, hogy lehet megúszni a meleg konyhában ácsorgást, miközben mégis tápláló és finom étel kerül az asztalra.
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell filé
- só, bors
- ajvár
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- rozmaring (lehetőség szerint friss)
- alufólia
Elkészítés:
A csirkemell filéket felszeleteljük. Veszünk egy nagyobb darab alufóliát (a helyes használatáról ITT olvashattok). A közepére helyezzük a csirkét, meghintjük sóval, borssal és alaposan bedörzsöljük az áttört fokhagymával (bátran használhatunk ecsetet is hozzá). Kanalazzunk rá az ajvárból, fordítsuk át, kenjük be azt is.
Csomagoljuk be a csirkét úgy, hogy nehogy kifolyhasson valahol is a leve a grillen sülés közben.
Tegyük az alufólia csomagokat a grillre, és süssük kb. 20 percig. Ha elkészült, óvatosan csomagoljuk ki a fóliából, vigyázva, nehogy megégessük magunkat és még forrón a szaftjával együtt tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése