6/21/2013

Mediterrán csirke ajvárral

Már tavaly nyáron és készítettem ajváros ételt, ám akkor csak szószként tálaltam a cevapcici mellé.  Azóta teljesen el is feledkeztem róla, ám ma villámcsapásként ért a 'de ennék egy kis ajvárt' érzés. 
Tombol a hőség, még a legyek is az árnyékot keresik. Mit lehet azonban tenni? A hőség ellenére is megéhezünk, és nem feltétlenül szeretne mindenki gyorséttermi vagy rendelt koszton élni. Íme itt egy ötlet, hogy lehet megúszni a meleg konyhában ácsorgást, miközben mégis tápláló és finom étel kerül az asztalra. 

Hozzávalók:
  • 400 g csirkemell filé
  • só, bors
  • ajvár
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • rozmaring (lehetőség szerint friss)
  • alufólia

Elkészítés:

A csirkemell filéket felszeleteljük. Veszünk egy nagyobb darab alufóliát (a helyes használatáról ITT olvashattok). A közepére helyezzük a csirkét, meghintjük sóval, borssal és alaposan bedörzsöljük az áttört fokhagymával (bátran használhatunk ecsetet is hozzá). Kanalazzunk rá az ajvárból, fordítsuk át, kenjük be azt is. 
Csomagoljuk be a csirkét úgy, hogy nehogy kifolyhasson valahol is a leve a grillen sülés közben. 
Tegyük az alufólia csomagokat a grillre, és süssük kb. 20 percig. Ha elkészült, óvatosan csomagoljuk ki a fóliából, vigyázva, nehogy megégessük magunkat és még forrón a szaftjával együtt tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése