A garnéla igazi, sokak által kedvelt ínyencség, mely sokféle formában bukkanhat fel a tányérokon, ennek ellenére nem komplikált az elkészítése. A recept, amit a nagy sietségben töltött héten álmodtam meg könnyed vacsora gyanánt, rendkívül egyszerű, ám annál finomabb!
Hozzávalók:
- 150 g garnélarák
- 1 ek. vaj
- Só, bors
- Friss petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- Sajt felkockázva (pl. Gouda)
Elkészítés:
A garnélákat sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk így állni fél órát. Vajat forrósítunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a garnélákat és apróra vágott petrezselyemzölddel valamint áttört fokhagymával ízesítve aranybarnára sütjük. A még forró rákokat a sajtkockákra tűzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése