A tájat még mindig csodaszép, összefüggő hótakaró borítja. Imádom a telet! Imádom a frissen leesett hó illatát és tisztaságát, ahogy játszadozik rajta a napsugár, ahogy a friss, tiszta szél belekap a sapkámba, a jégcsapot, jégvirágot az ablakon (jaj, de rég is volt, hogy utoljára láttam). A hógolyózást, a szánkózást, a sífutást (langlauf) vagy csak a hóban sétálást... Téli estéken az ablak mellett üldögélve, forró csokoládét, teát szorongatva bámulni, ahogy nagy pelyhekben hull a hó... Mindez fantasztikus élményt nyújt számomra!
Hozzávalók:
- 150 ml víz
- 200 g cukor
- 210 g tejpor
- 250 g (1 kocka) margarin - pl. RAMA
- 300 g kókuszreszelék
- 1 maréknyi hámozott egész mandula
Elkészítés:
A vizet és a cukrot sziruppá főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejport és a RAMA-t habosra keverjük, majd a 200 g kókuszreszeléket és a szirupot is hozzáadjuk. Egy éjszakát hagyjuk állni. Utána kis gombócokat formázunk 1-1 hámozott mandulaszemet teszünk a közepébe és a megmaradt 100 g kókuszreszelékbe forgatjuk.
Hűtőben tárolandó!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése