Szeretek étterembe járni, bár nagyon ritkán teszem/adatik meg. Nem kizárólag a hangulatért, az evés öröméért, hanem az étlap böngészéséért is szeretem. Imádom, ahogy olvasom az étlapot, megszáll az ihlet és rám ront a kreativitás. Jobbnál jobb receptötletek, ízkombinációk cikáznak a fejemben, legjobb lenne, ha azonnal mindet papírra is vetném. Persze tudom, hogy a legtöbb étterem étlapja az internet segítségével már otthonról elérhető, valahogy mégis kell az az apró plusz, az az extra csavar, amit megmozgat bennem valamit... valami, amit a hely atmoszférájának hívnak.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- 3 ek. mustár
- 50 ml méz
- olaj
- 3 gerezd fokhagyma apróra darabolva (nem áttörve)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 2 csirkehúsleves kocka
- 200 ml forró víz
- rizs
- 2 tojás
Elkészítés:
A csirkemellet besózzuk, beborsozzuk és hagyjuk fél óráig a fűszerekben állni. Közben vizet forralunk, majd jól összekeverjük egy tálban a forró vizet mustárral, mézzel, fokhagyma darabokkal, citromhéjjal és citromlével, valamint pirospaprika porral.
Wokban kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a csirkedarabkákat, majd fehérre pirítjuk. Ehhez öntjük a mixet, amit előzőleg elkészítettünk, majd hozzáadjuk a húsleves kockákat is.
Most egy nagyon híg levet kaptunk. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a gázt/főzőlapot és hagyjuk addig rotyogni, míg a szósz be nem sűrűsödik. Ha már jó sűrű a szósz, a gázt/főzőlapot a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és jól rákaramellizáljuk a mézes szószt.
Időközben két tojásból a szokásos módon rántottát készítünk majd főtt rizzsel összekeverjük. Ezt szolgáljuk fel köretként a húshoz.
Wokban kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a csirkedarabkákat, majd fehérre pirítjuk. Ehhez öntjük a mixet, amit előzőleg elkészítettünk, majd hozzáadjuk a húsleves kockákat is.
Most egy nagyon híg levet kaptunk. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a gázt/főzőlapot és hagyjuk addig rotyogni, míg a szósz be nem sűrűsödik. Ha már jó sűrű a szósz, a gázt/főzőlapot a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és jól rákaramellizáljuk a mézes szószt.
Időközben két tojásból a szokásos módon rántottát készítünk majd főtt rizzsel összekeverjük. Ezt szolgáljuk fel köretként a húshoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése