Az idei év első grillezése szűk családi körben, dacára a cudar időnek. Talán azért is lett annyira színes, hogy feledtesse az áprilisi zimankót. A jó hangulat, kellemes beszélgetés és a finom étel hamar feledtette az odakint szállingózó hópelyheket. Alig várom az ismétlést!
Hozzávalók:
- 500 g mangalica filé
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 fél cukkini
- saslik nyársak
Hozzávalók a páchoz:
- só
- bors
- fokhagymapor
- pár csepp citromlé
- worchester szósz
- curry por
Elkészítés:
A húsfilét felkockázzuk. A hozzávalókból elkészítjük a pácot, majd a húst jó alaposan beleforgatjuk és legalább 3 óráig (lehet egy egész éjszaka is) lefedett edényben a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A zöldségeket felkockázzuk, majd az összes hozzávalót tetszés szerinti sorrendben és színben a nyársakra tűzzük. A nyársakat forró grillre helyezzük, és kb. 15-20 perc alatt minden oldalát készre grillezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése