Elmeséltem barátomnak, hogy múltkor csináltam anyuéknak rakott
burgonyát, mikor itt jártak nálunk látogatóban. Sajnos ő épp akkor
külföldön volt, így kimaradt az élményből. Nem sokáig csüggedt azonban,
mert megkért, hogy készítsem el neki is. Persze nekem a fülemen jött ki a
rakott krumpli, így úgy döntöttem, hogy egy kicsit megint másképp
készítem.
Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 1 kolbász (én ismét holland rookworstot tettem bele)
- 2 főtt tojás
- 2 x 150 ml sűrű főzőtejszín
- 2-3 ek. joghurt
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A burgonyát puhára, a tojásokat keményre
főzzük, majd minden hozzávalót(burgonya, tojás, kolbász) vékony
szeletekre vágunk és egy kivajazott hőálló tálban elkezdjük rétegezni
őket. Első rétegként a burgonya jön, majd a tojás, végül a kolbász, majd
ismét a burgonya és így tovább. Az utolsó, legfelső réteg a burgonya
legyen. A burgonyás rétegeket érdemes sózni és borsozni, hogy az étel
elkészülte után ne legyen íztelen.
Ha az utolsó réteget is
megraktuk, a főzőtejszínből és joghurtból mártást készítünk, majd a
tálra öntjük. A tetejét pirospaprikával díszítjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő, majd alul-felül sütési módon 30-35 percig sütjük.
Még forrón, ecetes uborkával vagy vörös káposztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése