Ma borzasztó álmosan ébredtem, amiért hálás is vagyok a lányoknak, ugyanis a tegnap este fantasztikusra sikerült. De épp ezen okból nem nagyon kívántam ma semmi mást, csak egy finom levest, így a választásom most erre esett. Bár az eredeti recept szerint a leves ürühússal készül, ennek hiányában én csirkehúsból készítettem.
Hozzávalók:
- 50 g vöröshagyma
- 50 g zsír (vagy olaj)
- 2 g fűszerpaprika
- csontlé
- 30 g só
- 15 g fokhagyma
- 2 g őrölt köménymag
- 500 g csirkemellfilé
- 200 g burgonya
- 150 g zöldbab
- erős paprika
- babérlevél
- 200 ml tejföl
- 40 g liszt
Elkészítés:
A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük csontlével, átforraljuk és hozzáadjuk a felkockázott húst.
A húshoz tört fokhagymát, őrölt köménymagot, sót adunk és fedő alatt rövid lében többször zsírjára pirítva félpuhára pároljuk.
Külön vízben vagy csontlében megfőzzük a tisztított, 10 mm-es kockákra vágott burgonyát és a tisztított, 20 mm-esre darabolt zöldbabot (a burgonya főzőlevében teszünk sót, babérlevelet, a zöldbab főzőlevet megsózzuk).
Mindhárom összetevőt - a párolt húst, a főtt burgonyát és a főtt zöldbabot - főzőlevével (a burgonyánál szűrt főzőlevével) együtt egy fazékba tesszük, és tejfölös habarással sűrítve kiforraljuk, szükség esetén sózzuk. Forrón tálaljuk.
A palóclevest készíthetjük zsemleszínű rántással és tejfölözve is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése