Legtöbbünknek nincs minden nap ideje, ereje és/vagy kapacitása, hogy kiterjedt, többfogásos vacsorát varázsoljon az asztalra. Én személy szerint néha boldog vagyok, ha valami értelmes ételre telik tőlem. Továbbra sem vagyok híve a készen vásárolható ételeknek, igyekszem a légpörgősebb napokon is saját készítésű ételt fogyasztani. Természetesen akad itt bőven snackbár vagy kifőzde, s nem tagadom, néha el is csábulok. Ebből azonban nem lehet rendszert csinálni. Sem az alakunknak, se a pénztárcánknak nem tesz jót.
Hozzávalók:
- pár brokkoli szirom
- 2-3 kisebb burgonya
- 1 csirkemell
- só
- bors
- 2 ek. méz
- egy gerezd fokhagyma
- 1 ek. szójaszósz
- olaj
Elkészítés:
Dörzsöljük be a csirkemellet sóval, borssal, tegyük félre. A maradék hozzávalókból, azaz mézből, chiliből, áttört fokhagymából és szójaszószból öntetet készítünk. Beleforgatjuk a csirkét. Ha mégsem szenvedünk időhiányban, hagyjuk egy éjszakán át a hűtőben pácolódni.
Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, s a csirke minden oldalát fehéredésig pároljuk. Hozzáöntjük a szószt (páclevet), s addig pároljuk benne a csirkét, míg teljesen át nem sül mindenütt.
Közben a burgonyát felkockázzuk, s sós vízben megfőzzük. A brokkolit rózsákra bontjuk majd sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
A csirkét felszeleteljük, köré halmozzuk a zöldségeket, s máris fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése