Nagyon kedveljük a quichet, melyet mind édes, mind sós változatban szívesen fogyasztunk. Korábban már készítettem pulykás quichet és csirkés-lilahagymás quichet, most egy mix verzió látott napvilágot. Valójában költözéshez készülődünk, s a hűtőszekrény és fagyasztó egész tartalmának mennie kell. Most a lazacon, sajton és ceruzababon volt a sor.
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g vajas leveles tészta
Hozzávalók a töltelékhez:
- 300 g füstölt lazac
- 150 g kecskesajt
- 100 g friss ceruzabab
- 1 db közepes méretű paradicsom
- 1/2 póréhagyma
- kevés friss kapor
Hozzávalók az öntethez:
- 6 egész tojás
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- só, bors
- szárított bazsalikom
- őrölt piros paprika
Elkészítés:
Béleljük ki tésztával a pite formát. A füstölt lazacot szabdaljuk kezünkkel közepes méretű darabkákra. A kecskesajtot daraboljuk fel ízlés szerinti méretűre, a ceruzababot tisztítsuk és főzzük meg. A paradicsomot vékony karikákra, a póréhagymát vékony gyűrűkre daraboljuk.
Egy külön tálban keverjük össze kézi habverő segítségével a tojásokat, tejszínt, tejet, s ízesítsük sóval, borssal, szárított bazsalikommal, valamint őrölt piros paprikával. A fűszerek mennyiségét kóstolással állítottam be.
A pite 1/3 részét felszeletelt mozzarella sajttal és paradicsomkarikákkal rakom ki. A második 1/3 részébe a szeletelt kecskesajt és póréhagyma kerül. Harmadik 1/3 részébe pedig elegyengetjük a lazac darabkákat. Megszórhatjuk kevés apróra vágott, friss kaporral.
Ha az egész pite kész, ráhalmozzuk a főtt ceruzababot, s leöntjük a tojásos keverékkel. Lehetőség szerint az öntet lepje el az egész quichet.
200 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk, s 25 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése