A chocolate chip cookies-t Ruth Graves Wakefield, egy amerikai hölgy alkotta meg. Ő volt a Toll House Inn, megalapítója, mely az 1930-as években rendkívül kedvelt volt házias ízei miatt. 1936-ban írt könyvének - a Toll House Tried and True Recipes (a Toll House kipróbált és igazi receptjei) - 1938-as kiadásában jelent meg elöször a keksz receptje 'Toll House Chocolate Crunch Cookie ' (Toll House ropogós csokis keksz) néven. Hatalmas sikert aratott, s hamarosan egész Amerika legkedveltebb kekszévé avanzsálódott.
Forrás: internet |
Hozzávalók:
- 2 1/4 cup liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
- 1 cup vaj (szobahőmérsékletű)
- 3/4 cup kristálycukor
- 3/4 cup barna cukor (az amerikaiak barna cukra barna cukor melasszal keverve, de a sima is jó)
- 1 tk. vanília aroma
- 2 tojás
- 2 cup csokilencse
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra (375 F). Egy sütőlapot takarjunk le sütőpapírral.
Keverjük össze a lisztet, sütőport, sót egy tálban, majd tegyük félre. Verjük fel a vajat a cukorral habosodásig, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot és tojást. Adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, majd óvatosan keverjük hozzá a csokilencsét is.
Egy teáskanál segítségével adagoljunk halmocskákat a sütőlapra. Tartsunk 2 ujjnyi távolságot, mert sütés közben a halmok elterülnek.
Toljuk a sütőbe, s süssük kb. 9-10 percig, vagy míg elkezdenek barnulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése