3/16/2014

Mandulakrém semlor-hoz és más süteményekhez

Ez a mandulakrém a semlor elengedhetetlen kelléke. Ezzel töltik meg a kardamommal ízesített bucikat.

Hozzávalók:
  • 100 g hántolt mandula
  • 150 g porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 tk. víz
  • keserű mandula aroma (elhagyható)

Elkészítés:

A hántolt mandulát finom porrá őröljük. Ha nem találunk hántoltat, semmi baj. Dobjuk a mandulát forrásban lévő vízbe, így könnyedén lehúzhatjuk a héját.  Hozzákeverjük a cukrot és a tojásfehérjét. Alaposan elkeverjük, majd ha túl keménynek bizonyul, kevés víz hozzáadásával hígítjuk.

A krém felhasználási lehetősége végtelen. A semlor - azaz svéd farsangi fánk - csupán egy opció a sok közül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése