Fogalmam sincs, hogy a suksesskake-nak létezik-e magyar neve, az viszont bizonyos, hogy mindent tudó google barátunk nem bizonyult hathatós segítségnek. Maradjunk hát a nyers, szó szerinti fordításnál, és hívjuk szimplán siker tortának. Ok?
Az eredeti recept ITT
Hozzávalók a tésztához:
- 300 g mandula
- 300 g cukor
- 1 ek. kukoricaliszt
- 1 tk. sütőpor
- 5 tojásfehérje
Hozzávalók a krémhez:
- 5 tojássárgája
- 100 g cukor
- 250 ml tejszín
- 75 g vaj
A tészta elkészítése:
Daráljuk le a mandulát. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá. Keverjük össze a cukrot, mandulát, kukoricalisztet és a sütőport, és keverjük hozzá óvatosan a tojásfehérje habot. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába. 175 Celsius fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, s ha megkelt, hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
A cukrot, tojássárgáját és a tejszínt egy lábasba öntjük és felforraljuk. Kb. 30 másodpercig forraljuk, majd lehűtjük. Ha kihűlt, szobahőmérsékletű vajat keverünk hozzá. Ha teljesen elkeveredett, a kisült tortalapra kenjük.
Díszítés: Díszítsük folyékony csokoládéval vagy csokoládé reszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése