Néha elfog az ihlethiány, s természetesen ezek azok a pillanatok, mikor ''úgy ennék valami újdonságot' hangulatba kerülnek az itthoniak, beleértve saját magamat is. Ilyenkor az interneten szörfölve kutatok új ötletek, finom, a család számára még ismeretlen vagy nagyon is kedvelt, ám még el nem készített ízkombinációk után. Egy ilyen szörfölés alkalmával bukkantam erre a receptre, és milyen jól tettem, hogy nem feledkeztem el róla! Kiváló vendégvárónak bizonyult, mindenki rajongott az ízkombinációért. Vigyázat, pillanatok alatt elfogy!
Bár az eredeti receptet szabadon értelmeztem és itt-ott módosítottam rajta, akit érdekel, az eredeti verzió ITT található.
Bár az eredeti receptet szabadon értelmeztem és itt-ott módosítottam rajta, akit érdekel, az eredeti verzió ITT található.
Hozzávalók a csirkéhez:
- 2 db csirkemell filé
- Só
- Bors
- Curry
- Cayenne bors
- Liszt
- Tojás
- Kókuszreszelék
- Panírmorzsa
Hozzávalók a diphez:
- 1/2 cup majonéz
- 1/2 cup mangó hús
- 1 ek. méz
- 1 tk. saláta fűszerkeverék
- 1/2 kk. curry
- Pár csepp citromlé
A csirke elkészítése:
A csirkemellet ujjnyi vastag és hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, curryvel és Cayenne borssal majd félretesszük. Három tálkát vagy mélytányért készítünk elő. Az egyikbe lisztet, másikba egy felvert tojást, harmadikba pedig panírmorzsával elkevert kókuszreszeléket teszünk. A csirkemell csíkokat először lisztbe, majd tojásba, s végül morzsába forgatjuk. 180 Celsius fokra előmelegített olajban aranybarnára sütjük.
A dip elkészítése:
Az összes hozzávalót turmixgépbe adagoljuk. Alacsony fokozaton összepürésítjük. Addig turmixoljuk, míg egyetlen darabka sem marad benne. Ha szükséges, egy-egy hozzávaló további hozzáadásával módosíthatunk az ízén. Tálalásig tálaljuk hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozba zárva, vagy fogyasszuk azonnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése