1/05/2014

Kókuszos csirke mézes-mangós dippel

Néha elfog az ihlethiány, s természetesen ezek azok a pillanatok, mikor ''úgy ennék valami újdonságot' hangulatba kerülnek az itthoniak, beleértve saját magamat is. Ilyenkor az interneten szörfölve kutatok új ötletek, finom, a család számára még ismeretlen vagy nagyon is kedvelt, ám még el nem készített ízkombinációk után. Egy ilyen szörfölés alkalmával bukkantam erre a receptre, és milyen jól tettem, hogy nem feledkeztem el róla! Kiváló vendégvárónak bizonyult, mindenki rajongott az ízkombinációért. Vigyázat, pillanatok alatt elfogy!

Bár az eredeti receptet szabadon értelmeztem és itt-ott módosítottam rajta, akit érdekel, az eredeti verzió ITT található.

Hozzávalók a csirkéhez:
  • 2 db csirkemell filé
  • Bors
  • Curry
  • Cayenne bors
  • Liszt
  • Tojás
  • Kókuszreszelék
  • Panírmorzsa

Hozzávalók a diphez:
  • 1/2 cup majonéz
  • 1/2 cup mangó hús
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. saláta fűszerkeverék
  • 1/2 kk. curry
  • Pár csepp citromlé

A csirke elkészítése:

A csirkemellet ujjnyi vastag és hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, curryvel és Cayenne borssal majd félretesszük. Három tálkát vagy mélytányért készítünk elő. Az egyikbe lisztet, másikba egy felvert tojást, harmadikba pedig panírmorzsával elkevert kókuszreszeléket teszünk. A csirkemell csíkokat először lisztbe, majd tojásba, s végül morzsába forgatjuk. 180 Celsius fokra előmelegített olajban aranybarnára sütjük.

A dip elkészítése:

Az összes hozzávalót turmixgépbe adagoljuk. Alacsony fokozaton összepürésítjük. Addig turmixoljuk, míg egyetlen darabka sem marad benne. Ha szükséges, egy-egy hozzávaló további hozzáadásával módosíthatunk az ízén. Tálalásig tálaljuk hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozba zárva, vagy fogyasszuk azonnal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése