Egy testet-lelket kényeztető egzotikus ínyencség ez, amely annyira pillanatok alatt és pofon egyszerűen elkészíthető. Könnyen variálható: a banánt felválthatja az eper, narancs vagy barack. Citromlé helyett használhatunk narancslevet, szörpöt is. Azért szeretem a banános verziót, mert ezzel a módszerrel a barnulni kezdő banánból is finomság készíthető, mely barnulva gyakorlatilag már a kutyának sem kellenek.
Hozzávalók:
- 2 banán
- 5 ek. akácméz
- Citromlé+ narancslé
- Őrölt fahéj
- 1 db háztartási keksz darálva
- Vaj
- 1 marék dió durvára törve
Elkészítés:
A mézet karamellizáljuk. Mikor szép aranybarna színt kapott, hozzáadjuk a vajat és beleolvasztjuk. Ezután fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a narancslevet. Csak annyit, hogy könnyedén folyjon.
Egy hőálló tálba tesszük a hosszában és keresztben félbevágott banánt. Megszórjuk a durvára tört dióval és a darált keksszel, s erre csurgatjuk a karamellt. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.
A sütési idő attól függ, hogy mennyire érett vagy nagy a banán és hogy milyen állagúra sütve szeretjük a legjobban -azaz lágy vagy harapható legyen.
Tipp: Hűvös idő esetén tálalhatjuk forrón, de egy forró nyári napon fagylalttal (pl.vanília) is nagyon finom. A diót igény szerint felválthatja a mandula, a darált kekszet a babapiskóta vagy más édeskés ízű keksz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése