8/08/2013

Spenótos lazacos penne

Vakond garázdálkodik a veteményesemben, és mielőtt még vad falatozásba kezd a verejtékes munkával megtermelt zöldségeimből, gyorsan megmentettem előle egy kisebb adag spenótot. Rég volt már penne tészta, de hal után is sóvárogtam. Úgy vélem, egyszerű és mennyei kombináció.

Hozzávalók: (2 főre)
  • 2 maroknyi friss spenótlevél
  • 100 g füstölt lazac
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejszín
  • olívaolaj
  • penne tészta

Elkészítés:

A tésztát a csomagolásán feltüntetett módon megfőzzük majd leszűrjük és melegen tartjuk. 
A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olívaolajon mindkét oldalán átsütjük. A spenótleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, majd forró serpenyőben pár csepp olajon só, bors és áttört fokhagyma hozzáadásával megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lazacot, majd az egészet felöntjük tejszínnel és átforraljuk. Hozzáforgatjuk a forró, lecsepegtetett penne tésztát és frissen őrölt sóval és borssal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése