A tortilla roll ups-ra - magyarul tortilla tekercs kicsi karikákra vágva - egy kedvelt amerikai party csemege. A töltelék variálhatósága végtelen. Ha szeretnénk színesebbé tenni a végeredményt, használjunk színezett tortilla lapokat (a zöld általában spenóttal színezett, a narancssárgás jalapeno és cheddar ízű.
Hozzávalók:
- 2 doboz krémsajt
- 1 csésze majonéz
- 1/2 csésze tejföl
- vízi-gesztenye ízlés szerint (elhagyható)
- só, bors
- fokhagymapor
- 41 kis konzerv kukorica
- 2 szál újhagyma
- 80 g bacon
- tortilla lapok
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, tejfölt és majonézt. Egy serpenyőben ropogósra (de nem teljesen kiszáradtra) pirítjuk az apróra kockázott bacont, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát a megpirított bacont, kukoricát és a pürésített vízi-gesztenyét. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk néhány órát pihenni.
A tortillát gyűrjük össze gombócba, mártsuk vízbe, majd terítsük ki és csomagoljuk bele a tortillát. Ezzel megelőzzük, hogy sütés közben kiszáradjon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Terítsük ki a tortilla lapokat, és egyenlő arányban kenjük szét rajtuk a tölteléket. Jó szorosan tekerjük fel, majd a tekercseket tegyük hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt vágjuk le a tortilla tekercsek végeit, majd vágjuk fel 2 cm vastagságú darabokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése