7/29/2013

Tortilla roll ups - vendégváró tortilla tekercs

A tortilla roll ups-ra - magyarul tortilla tekercs kicsi karikákra vágva - egy kedvelt amerikai party csemege. A töltelék variálhatósága végtelen. Ha szeretnénk színesebbé tenni a végeredményt, használjunk színezett tortilla lapokat (a zöld általában spenóttal színezett, a narancssárgás jalapeno és cheddar ízű.

Hozzávalók:
  • 2 doboz krémsajt
  • 1 csésze majonéz
  • 1/2 csésze tejföl
  • vízi-gesztenye ízlés szerint (elhagyható)
  • só, bors
  • fokhagymapor
  • 41 kis konzerv kukorica
  • 2 szál újhagyma
  • 80 g bacon
  • tortilla lapok

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, tejfölt és majonézt. Egy serpenyőben ropogósra (de nem teljesen kiszáradtra) pirítjuk az apróra kockázott bacont, majd hagyjuk kihűlni. 
A krémhez hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát a megpirított bacont, kukoricát és a pürésített vízi-gesztenyét. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk néhány órát pihenni. 
A tortillát gyűrjük össze gombócba, mártsuk vízbe, majd terítsük ki és csomagoljuk bele a tortillát. Ezzel megelőzzük, hogy sütés közben kiszáradjon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. 
Terítsük ki a tortilla lapokat, és egyenlő arányban kenjük szét rajtuk a tölteléket. Jó szorosan tekerjük fel, majd a tekercseket tegyük hűtőszekrénybe néhány órára vagy egy egész éjszakára. 
Tálalás előtt vágjuk le a tortilla tekercsek végeit, majd vágjuk fel 2 cm vastagságú darabokra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése