Ezt az ételt azért szeretem, mert fél óra alatt megvan, és közben még egy krémlevest is összedobhatunk. A rohanós hétköznapokon ehhez a recepthez nyomósabb érv nem is kell.
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell filé
- 150 g barna champignon gomba
- 1 kis méretű vöröshagyma
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek édes szójaszósz
- főzőtejszín
- olaj
- friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a sóval és borssal fűszerezett húst és fehéredésig pároljuk. Meglocsoljuk szójaszósszal és hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
A gombát fellaskázzuk, és a húshoz adjuk. Végső lépéskén felöntjük a főzőtejszínnel, friss, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, még egyszer jól összeforraljuk.
Még forrón, főtt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése