5/29/2013

Baconös vargányás rizotto

Ebéd vagy vacsora kellene de gyorsan? Munkából hazaérve az ember lánya/fia néha annyira elcsigázott, hogy semmi másra nem tud gondolni, mint a percek alatt összedobható ételre, zuhanyzásra és minél hamarabb ágyba kerülésre. Na, ez pont ilyen recept. 

Hozzávalók:
  • 150 g bacon
  • 150 g gomba (ízlés szerint, én most vargányát használtam)
  • rizs
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld 
  • 500 ml húsleves alaplé

Elkészítés:

Egy serpenyőt felforrósítunk és a felkockázott bacont zsírjára pirítjuk. Hogy ne legyen túl zsíros az étel, papírtörlőre szedjük és leitatjuk a zsírt (ez a lépés teljességgel elhagyható, sajnos az end gyomrom nehezen tolerálja a sok zsírt.)
Hozzáadjuk a feldarabolt vargányát, a felaprózott petrezselyemzöldet, sot, borsot és áttört fokhagymát. 
Mikor úgy érezzük, hogy a gomba félig kész, felöntjük az alaplével és hozzáasdjuk a rizst. Nem túl magas hömérsékleten puhára fözzük a rizst. Akkor kész és akkor a legfinomabb is, ha eléggé elfött a lé és már nem ragacsos az állaga. 
Tálaljuk forrón. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése