8/31/2012

Kabátba burkolt körte

Az a bizonyos nagypapi féle körte.... bizony még mindig van belőle néhány szem, hát használjuk ki. Ezúttal, az őszi hangulatnak engedve, kabátba bugyolálva, nehogy megfázzon a szegény.

Hozzávalók:
  • gyors vajas tészta
  • 2 körte
  • durvára tört dió
Elkészítés:

A gyors vajas tésztát lisztezett deszkán kb. 3-5 mm vastagságra nyújtjuk. Igyekezzünk inkább hosszú és vékonyra, mintsem kör alakúra nyújtani, így könnyebb dolgunk lesz. 
Egy kés vagy derelyevágó segítségével 1.5 ujjnyi vastagságúr csíkot vágunk belőle. Ha rövid lenne egy csík, toldjunk össze két darabot.
A körtét hámozzuk meg, de NE távolítsuk el a csumáját, így szebben mutat és enni is könnyebb.
A meghámozott körtét betekerjük a tésztacsíkba. Ügyeljünk rá, hogy a tésztaszintek kissé fedjék egymást.
Üssünk fel egy tojást, és kenjük meg a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük. 
Durvára tört dió ágyon szolgáljuk fel. Forrón a legfinomabb. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése