Az elmúlt pár nap betegeskedése arra ösztönzött, hogy meglepjem magam egy erőt adó levessel. Persze a láz miatt , ám anyukám sem volt a közelben az ő fantasztikus és felülmúlhatatlan házi tyúkhúslevesével.
Hozzávalók:
- sárgarépa
- brokkoli
- karfiol
- zöldborsó
- só, bors
- petrezselyemzöld
- csirkemell filé
- húsleves alaplé
- olaj
Elkészítés:
Tetszés szerint feldaraboljuk a megtisztított sárgarépát és a többi zöldséget.
Kevés olajon megpároljuk a felaprított csirkemell filét, majd hozzáadjuk a zöldségeket (a borsó kivételével!!), majd felöntjük közel 1 liter tyúkleves alaplével és fűszerezzük. (ekkor a lusták, kényelmesek vagy nálam is jobban sietősek fogják a vizet és elkeverik benne a húsleves kockát, én azonban inkább maradok a finom alaplevemnél)
Felforraljuk, ezután a lángfokozatot lejjebb vesszük és gyöngyöző forralással egy kb. 1,5 órán át főzzük.
Körülbelül a főzés kezdete óta eltelt fél óra után adunk hozzá egy fél csokor petrezselymet apróra vágva, s a befejezés előtt pár perccel cérnametéltet vagy bármilyen más tetszés szerinti levesbetétet főzünk bele. Nekem ezen utolsó lépés ezúttal figyelmetlenség (avagy láz? ) miatt elmaradt, bár korábban mindig tettem bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése