Már régóta ki akartam próbálni, ezért sokakat megkérdeztem, hogy is készíti. Természetesen, ahogy arra számítanom kellett volna, ahány ház annyi szokás, mindenki máshogy mesélte el a történetét. Kummogtam egy ideig magamban, érleltem az összegyűjtött információt, aztán úgy döntöttem, nem érdekel, majd akkor én kitalálom a saját verziómat. Kicsit magyarosra, kicsit hollandosra, és nagyon rendhagyóra sikerült. Finom volt.
Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 250 g rookworst (tipikus holland füstölt kolbász, mely ízlés szerint bármilyen kolbászra cserélhető)
- 200 ml tej
- 150 ml tejszín
- 1 tojás
- só, bors, pirospaprika
- sajt (elhagyható)
Elkészítés:
A burgonyát és a rookworstot vékony szeletekre szeleteljük, majd összekeverjük.
A tejet, tejszínt és egy tojást egy külön edényben jól összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát és a kolbászt hőálló tálba tesszük, ráöntjük a tejszínes szószt, a tetejét egy kis pirospaprikával megszórjuk. Igény szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, nálam ez most elmaradt.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 40 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése