3/21/2012

Fokhagymás sajtkrémleves gyorsan és egyszerűen

Ha későn reggelizünk, sosem vagyok ebédkor igazán éhes. De hogy mégis kibírjam vacsoráig, szívesen összedobok egy gyors levest. Természetesen hagymás vagy fokhagymás kenyércipóban tálalva igazi főételként is megállja a helyét. Nem beszélve arról, milyen mutatós és milyen mennyei az illata.

Hozzávalók:
  • 500 ml tyúkhúsleves
  • 1 tk. olaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 tömlős sajt
  • 150 ml sűrű főzőtejszín (elhagyható)
Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón áttörjük, majd az olajon egy fazékban megpirítjuk. Felöntjük egy kevés (kb. 100 ml) tyúkhúslevessel, majd mikor elkezd forrni, belenyomjuk a sajtot. Kisebb lángra kapcsoljuk a főzőlapot, és megvárjuk, amíg a sajt teljesen elolvad. Ha ez megtörtént, hozzáadjuk a maradék tyúkhúslevest és a főzőtejszínt. Átforraljuk, és még forrón pirított zsemlekockával, levesgyönggyel, vagy a már előbb említett kenyércipóban tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése