Ha későn reggelizünk, sosem vagyok ebédkor igazán éhes. De hogy mégis kibírjam vacsoráig, szívesen összedobok egy gyors levest. Természetesen hagymás vagy fokhagymás kenyércipóban tálalva igazi főételként is megállja a helyét. Nem beszélve arról, milyen mutatós és milyen mennyei az illata.
Hozzávalók:
- 500 ml tyúkhúsleves
- 1 tk. olaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 tömlős sajt
- 150 ml sűrű főzőtejszín (elhagyható)
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón áttörjük, majd az olajon egy fazékban megpirítjuk. Felöntjük egy kevés (kb. 100 ml) tyúkhúslevessel, majd mikor elkezd forrni, belenyomjuk a sajtot. Kisebb lángra kapcsoljuk a főzőlapot, és megvárjuk, amíg a sajt teljesen elolvad. Ha ez megtörtént, hozzáadjuk a maradék tyúkhúslevest és a főzőtejszínt. Átforraljuk, és még forrón pirított zsemlekockával, levesgyönggyel, vagy a már előbb említett kenyércipóban tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése